2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Dešrelės tešloje

Labai nuostabus ir skanus būdas panaudoti pieniškas dešreles...


Reikės:

  • 12 dešrelių;
  • 200ml pieno;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 pakelis sausų mielių;
  • 200g sviesto;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 500-600g miltų;
  • 1 kiaušinio plakinio.

Gaminame:

Pienas ir sviestas turėtų būti kambario temperatūros. Į pieną suberiame cukrų ir mieles, išmaišome kol viskas ištirpsta ir paliekame šiltai 10min. Į dubenį supilame miltus, sumaišome su druska, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir viską triname pirštais, kol pavirs trupinėliais. Supilame mieles, jei masė lipni- dedame daugiau miltų. Gerai išminkome tešlą, iškočiojame lakštą ir supjaustome 3cm pločio juostelėmis. Imame dešrelę, apvyniojame tešlos juostele, patepame kiaušinio plakiniu. Kai įvyniojame dešreles į rūbelius, tuomet kepame iki 200 laipnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. Skanios tiek karštos, tiek šaltos!

4 komentarai:

  1. nesakysiu i ka panasu; cia tik man vienai tokios asocijacijos..?? neabejoju, kad labai skanu;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siandien isbandziau si nuostabu receptuka! Gavosi super! Aciu;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prajuokino Ausra :))

    AtsakytiPanaikinti